Libertatea inseamna puterea de a'ti alege singur lanturile

duminică, 6 iunie 2010

despre religie


Am realizat ce au in comun religiile lumii!
Am realizat ca toate religiile,in mare, au rolul de a ne oferii o siguranta spirituala,o "reteta catre fericire". La inceputul omenirii oamenii s'au speriat atat de tare de necunoscut, de viata, incat au inceput sa'si explice, sa creeze reguli care le ofereau siguranta.Fara religie intervine din nou teama,nevoia stupida a omului de a explica si controla totul.Fara religie nu stii sigur ce urmeaza dupa moarte si nu poti avea control asupra acestui lucru.Asa ca te inchizi intr'o casa plina de reguli simple si precise in care sti fiecare efect al actiunii tale si in mintea ta il poti controla.Ca si cum te'ai apara de toate pericolele vietii.

Viata nu e asa!Viata este un cumul de incertitudini.Un lucru este bun sau rau nu in functie de religie ci in functie de momentul in care te aflii.In functie de armonia sau deranjul pe care il creaza, in functie de ceea ce simti.
Cum poti sa nu gresesti daca nu stii ce este greseala?
Viata nu asculta de logica; ea isi vede de drumul ei, netulburata.Tu trebuie sa asculti de viata!

Daca alegem sa ne inchinam lui Buddha, Iisus, Krishna, Mohamed s.a. nu ar trebuii sa fie pentru ca ne este teama de pedeapsa pe care o primim dupa moarte daca nu o facem sau pe furia acestor zeitati pe noi. O zeitate este in armonie cu absolut tot universul, o zeitate nu ar trebuii sa se infurie, sa pedepseasca, noi ne pedepsim singuri.

Indienii cred ca raiul si iadul sunt doua lucruri intalnite peste tot pe pamant.Ca raiul si iadul fac parte din viata noastra.Ca nu trebuie sa asteptam sa murim pentru a ni se intoarce o fapta buna sau rea, pentru ca tot ceea ce oferim universului,bun sau rau, universul mai devreme sau mai tarziu ne trimite inapoi.De aceea ei cred in reincarnari.Si conform teoriei cauza-efect nu poate exista mai multa logica.

Eu ma rog lui Dumnezeu,dar nu sunt in biserica duminica, si nici in fata icoanei in fiecare seara.Cand alegem sa credem cu adevarat intr'o zeitate,fiecare dar fiecare dintre aceste ritualuri ar trebuii sa ne faca placere. Frica in general este o modalitate comunista de a controla o masa de oameni, Dumnezeu nu ar folosio, dar preotii o folosesc.

Suntem diferiti,fiecare dintre noi il percepe pe Dumnezeu intr'un mod diferit.
De ce ar trebuii ca toti sa il veneram la fel cand il intelegem diferit?

Eu ma rog pentru ca am nevoie de asta uneori.Eu vorbesc cu Dumnezeu ca si cu un prieten bun si drag. Nu inteleg cum poti stabili o legatura spirituala, o conexiune speciala cu ceva daca pastrezi distanta veneratiei...

Poate gresesc... Dar nimeni nu imi poate schimba asta.

2 comentarii: