Libertatea inseamna puterea de a'ti alege singur lanturile

marți, 20 martie 2012

Cel mai intim


Cel mai intim lucru pe care il putem descoperii in legatura cu o persoana este felul in care gandeste.
Nu exista nimic mai intim decat atat.
Mintea noastra este un cumul de informatii,un stupid cumul de informatii,ca un roi de albine.Ce ne defineste pe noi?Ce ne face sa fim unici este felul in care percepem si organizam aceste informatii in minte.Modul in care facem ca acest roi de albine sa aiba un sens pentru noi,o logica,anumite reguli...Cum ne creem principii pe baza informatiilor pe care le avem.Pe ce ne bazam cand le organizam?Geneza,instinct,cultura,anturaj,situatie poate,nu stiu cert,asta are mai putina importanta.

Atunci cand cumulul de informatie creste,devenim din ce in ce mai capabili sa judecam corect,mai capabili in propriile decizii si in acelasi timp devenim din ce in ce mai siguri despre cine suntem.

Din exterior este enorm de greu sa ii descoperi unei persoane cel mai intim punct.Cum gandeste,cum percepe,cum arata lumea pe care o vede.Asa ca ghicim pe baza a ce iese afara din el din cand in cand.
Si pentru ca o persoana uneori tine sa il percepi intr'un anumit fel,preferat de el,devine si mai vag.Devine aproape imposibil sa te apropii de punctul intim.

Asa ca ghicim.Suntem ca o floare care sta inchisa si iti ofera mici indicii despre ce culoare ar putea avea in interior.Asa ca ceea ce credem ca stim despre cineva sunt in majoritate minciuni.Atat de complecsi suntem,atat de amplii,atat de superbi.

Un comentariu:

  1. Adevarat, tu vezi chestia asta dintr-un punct de vedere optimist, dar dupa parerea mea, realitatea e cam trista: suntem maxim de superficiali !! Vorba aia "sa nu judeci dupa coperta" nu mai este de mult un cliseu.

    RăspundețiȘtergere